Ishockey

Ishockey er en sport med en lang historie der nyder stor udbredelse, især i landene der er placeret i den øverste halvdel af den nordlige halvkugle. Der er spillet ishockey lignende spil siden middelalderen men det var i det 19 århundrede at sporten som vi kender den i dag begyndte at tage form i Canada.

I dag er det den Canadiske national sport og også i USA er det en særdeles populær sport. De fleste Europæiske lande har ishockey arenaer og ishockey turneringer, men det er selvfølgelig især i de nordiske lande, i Finland og Sverige at sporten er rigtig stor.

Rusland har også taget sporten til sig, og givet det tidligere Sovjetunionens store indflydelse på de østeuropæiske lande, nyder sporten også stor bevågenhed i lande som Ukraine, Polen, Tjekkiet og Rumænien.

Ved de olympiske vinterlege er Ishockey finalen altid den sidste disciplin og der er stor prestige i at vinde netop denne kamp. I den kolde krigs tid, var der flere finaler mellem USA og Sovjetunionen der havde betydning som lagte langt ud over de bander der omgiver isen.