Rullehockey

Rullehockey eller Roller Hockey er hockey på rulleskøjter. Der spilles rullehockey på både inliners og de mere traditionelle quad skøjter, men i de europæiske ligaer er det typisk quad skøjter der bruges.

Hvis du aldrig har set rullehockey, kan det bedst beskrives som ishockey på hjul. Banen er cirka samme størrelse som en håndboldbane, men der spilles bag målene, ligesom i ishockey. Det er et meget hurtigt spil, hvor stillingen kan skifte lynhurtigt og der er massere af action.

I Portugal er rullehockey en stor sport som man har spillet i næsten hundrede år. Igennem det sidste århundrede har Portugal været et af de dominerende lande i Europæisk rullehockey, sammen med ærkerivalerne fra Spanien, selvom Portugal kun opnåede en skuffende fjerdeplads da sporten var demonstrationssport ved de olympiske lege i Barcelona i 1992.

Portugals nationale hockey liga har 16 hold, hvor de fire bedste går videre til den Europæiske CERH European League, der er sammenlignelig med Champions League i fodbold. Den nationale rullehockey liga er dynamisk, med velbesøgte kampe, og et af de mest populære hold er Porto. Hockeyklubben er en del af samme klub som fodboldholdet FC Porto og måske er det fra dette samarbejde at deres styrke kommer. De har i hvertfald været meget dominerende in den Portugisiske rullehockey liga i de seneste år og får typisk meget lave odds på bettingsider. Det er der nu heller ikke noget at sige til når man husker på at de har vundet den bedste række i Portugal i femten år i træk.

I de senere år har Portugal konsistent sluttet i kvartfinalerne, seminfinalerne og finaler ved verdensmesterskaberne, men har ikke vundet guld siden 2003. Det til trods, er Portugal dog stadig det næst mest vindende hold i verden – kun overgået af Spanien.