Skøjteteknik kan bruges til mange ting

Den grundlæggende teknik bagved skøjteløb er den samme som man bruger til en lang række sportsgrene. For at tage det mest indlysende, så er løb på inliners meget lig skøjteløb og teknikken næsten identisk. På almindelige skøjter – eller quad skøjter – kan man ganske vist gøre bedre brug af tåstøtten til at sætte igang, men når man accelerere og cruiser så er principperne for fremdrift de samme.

Men der er andre situationer hvor det kan komme en til gavn at have skøjteteknik siddende på rygraden. I langrendsløb er det almindelig kendt at man kommer hurtigere frem ved brug af skøjteteknik end ved den klassiske nordiske stil. Der har ganske vist været en del debat gennem årene om det skulle være tilladt, men det er en anden diskussion.

Hvis du har prøvet at løbe alpint skiløb har du nok erfaret at det kan være en langsom og møjsommelig affære at komme fremad med slalomski hvis det ikke går nedad. Men hvis man kan skøjte kan man hurtigt komme op i fart, også selvom det skulle gå en smule opad.